78173

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


gp (93.92.52.23) --- 10. 1. 2011
Re: Varrox

Dovolím si reagovat, protože mám nějaké zkušenosti. Odpařovač Varrox je určen k odpařování pouze oxalky, tedy kys.šťavelové. Volty a kapacita zdroje je přímo úměrná teplotě topidla. Ta účinnost KŠ je opravdu velmi vysoká, ale je právě nutné dodržet konstatní voltáž, pokud možno tvrdý zdroj. Nemůže být nižší ani vyšší, protože při nízké teplotě jsou krystaly (v té formě se KŠ odpařuje)špatně odpařeny a při vyšších teplotách se vyvíjí kyselina mravenčí a ta v takovém vyvinutém objemu je na VD málo účinná. _gp_


........
Aleš Molčík (195.189.142.120) --- 10. 1. 2011
Varrox
Nemá prosím někdo informace nebo odkaz, kde by jsem se mohl dozvědět jestli u odpařovače Varrox je možné použít kyselinu mravenčí? Podle informací, které mám je tento odpařovač testován na kyselině šťavelové v krystalické formě. A zamlouvalo se mi, že je možné odpařovač použít od dvou stupňů a v případě, že je včelstvo bez plodu tak má ošetření až 95% účinek. Za případné informace děkuji.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 49725


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu